איך לחסוך זמן במטבח: 10 טיפים שימושיים

אוהבים לבשל או לאפות, אך חשים שהדבר גוזל מכם יותר מדי זמן? רוצים להתחיל לבשל אך מרגישים שאתם מאבדים את הידיים ואת הרגליים במטבח? אם אתם בשלנים או אופים בתחילת הדרך,  יש כמה טיפים שתוכלו ליישם על מנת לקצר תהליכים, לחסוך זמן יקר ולא ללכת לאיבוד. הנה כמה טיפים שאספנו עבורכם על מנת לחסוך זמן במטבח:

1. שמרו על מזווה ומקרר מאורגנים. ככלל, לפני שניגשים לבישול או אפייה של מנה ספציפית, שמירה על מטבח מסודר כבר תעשה עבורכם חצי מהעבודה. כך למשל, שמרו את כל התבלינים מסודרים במזווה או בארון, כאשר על כל אחד מהם מצוין שמו בבירור. אם קניתם תבלינים בתפזורת, ציינו על השקית או הקופסה את תאריך הקנייה. כך, תוכלו להימנע ממצב שבאמצע הבישול תגלו שתבלין מסוים מזמן פג תוקף, שנשאר ממנו רק קמצוץ או שאין לכם מושג איפה הנחתם אותו. גם במקרר, הקפידו לזרוק מדי פעם את כל המוצרים שפג תוקפם.

2. החליטו מה אתם עומדים להכין לפני שאתם יוצאים לקניות – ולא להפך. כך תוכלו לוודא שאתם רוכשים את כל הדרוש למנה העיקרית, לתוספות וכו'.

3. קראו את המתכון עד סופו לפני שאתם ניגשים להכנה. במתכונים מסוימים, אתם עלולים לגלות "הפתעות" בלתי צפויות באמצע המתכון או לקראת סופו, מה שעלול להוסיף פרק זמן להכנה, שלא צפיתם מראש. למשל: אתם עשויים לגלות שהמתכון כולל הוראה להשתמש בחמאה בטמפרטורת החדר, מה שאומר שיש להוציאה מהמקרר זמן מה לפני תחילת ההכנה. במקרים אחרים, אתם עשויים לגלות הוראה לתת לתערובת מסוימת "לנוח" במקרר או במקפיא למשך חצי שעה, או אפילו יום שלם. 

4. הצטיידו בכלים המתאימים. בהמשך ישיר לסעיף הקודם, ודאו שיש לכם את כל הכלים המוזכרים במתכון. מנות מסוימות דורשות כלים מיוחדים, החל מסכין לחיתוך פיצה ועד אביזרים שונים לקישוט העוגה.

5. הוציאו וסדרו את כל המצרכים מראש, במינון הנקוב. מכירים את זה שבתוכניות בישול כל המצרכים מסודרים לשפים בקעריות או בכוסות? לעתים רחוקות תראו את המקצוענים מודדים כוס וחצי שמן באמצע תהליך ההכנה, או מנפים 50 גרם קמח. את אותה שיטה בדיוק כדאי לאמץ גם בבית. לפני תחילת הבישול או האפייה, להוציא מהמקרר והמזווה את כל המצרכים שדרושים, לפי הכמויות המצוינות במתכון. סדרו את כל המצרכים מראש בהישג יד – ותחסכו לעצמכם התרוצצות מיותרת במטבח, שטיפת כלי המדידה באמצע ההכנה וכו'. 

6. הכינו את הסירים והמחבתות מראש. את כל האמור לגבי המצרכים מהסעיף הקודם מומלץ ליישם גם לגבי הכלים. סירים, מחבתות, מסננות, סכינים וכו' – הוציאו והכינו את כולם מראש.

7. צמצמו מראש את ערימת הכלים. אל תחכו לתום הבישול או האפייה כדי להתמודד עם ערימת הכלים המלוכלכים. התחילו את הבישול בכיור נקי וריק, ומלאו אותו במי סבון חמימים. סיימתם עם סיר, צלחת או לקקן? הניחו את הכלי מיד במי הסבון, מה שיקל מאד את הדחתו לאחר מכן – בין אם ביד או במדיח הכלים.

8. נצלו את ההזדמנות להכנת כמה מנות. אתם כבר במטבח, מקדישים זמן ומלכלכים את הכלים – לא חבל שכל המאמץ הזה יוקדש להכנת ארוחת צהריים אחת לעצמכם? נצלו את ההזדמנות לבשל גם לילדים, לבן הזוג או לעצמכם מנה נוספת למחרת בעבודה.

9. חשבו על האקסטרות. שאריות ממנה אחת יכולות להיות תוספת נפלאה למנה אחרת. כך למשל, השאריות שנותרו לכם מטיגון חזה עוף לשניצל יכולות להיות בסיס נפלא לסלט עוף ביום שלמחרת, והרוטב מהקציצות יכול להפוך לבסיס רוטב לפסטה.

10. הקפיאו את כל השאריות, ודאגו לכתוב על כל שקית או קופסה את התאריך שבו הכנתם את המזון. 

מאמר זה הינו אינפורמטיבי בלבד, ואינו מהווה ייעוץ משום סוג

אהבתם את המאמר? שתפו

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
ווטסאפ
Share on twitter
טוויטר
Share on telegram
טלגרם